Kantstein

Kantstein holder dekker av belegningsstein og heller på plass, og avgrenser fint mot plen og grus. Kantsteinen er noe de fleste uteområder har bruk for i en eller annen form. Vi selger kantstein i betong og granitt og her kan du lese mer om begge typene.

Kantstein

Kantstein i granitt

Granitt har en fornuftig pris, et eksklusivt utseende og er enkel å montere.

Kantstein

Kantstein i betong

Betong kantstein gir en fin overgang fra steinsatte områder til gress, bed eller naturarealer.

Kantstein i granitt

Granitt kantstein kan brukes til alle utemiljøer, alt fra private hager og gårdsplasser til offentlige torg og veiprosjekter. Bare fantasien stetter grenser.

Granitt har et stort og bredt bruksområde med mange kombinasjonsmuligheter. Granitt kantstein er veldig populært da denne har en fornuftig pris, et eksklusivt utseende og er enkel å montere.

Dette er et evighetsprodukt med høy slitestyrke og enkelt vedlikehold (vasking med vann holder). Kantstein i granitt blir like mye brukt i offentlige miljøer og veiprosjekter som i private hager, som hage og gårdsplass. Granitt kantstein har ekstremt høy slitestyrke, den tåler påkjenning av både klima og for eksempel tunge maskiner. Frost er heller ikke noe problem for granitten.

Kantstein i granitt kan kombineres med både granittheller og belegningsstein, den passer perfekt til å ramme inn andre steinprodukter. Kantsteinen leveres i varianter råhugget, gradhugget/prikket, med fas og med radie. Leveres i fallende lengder. 

Kantstein i betong

Betong kantstein gir en fin overgang fra steinsatte områder til gress, bed eller naturarealer. Estetisk løser man avslutning på mange måter med kantstein, både med hensyn til pris, utseende, kvalitet og materialvalg. Kantstein kan brukes for å gi en perfekt avslutning på heller og belegningsstein, eller til enkle trappeløsninger. Passer ypperlig både til gårdsplass og hage.

Betong gir mange muligheter og følger trenden med rene linjer og funksjonalitet i forhold til utseende og bruk. Lite vedlikehold og lang levetid er uvurderlige faktorer i vår tid. Betongproduktene er pris-vennlige, holdbare og består av kortreiste råvarer.

Hva er kantstein?

En kantstein er et hevet steinparti som brukes for å dele inn, avgrense eller avslutte et dekke eller en del av et uteområde. Kantstein kommer vanligvis i betong og granitt og brukes til alt fra gårdsrom og hager til parker og gågater.

Fordeler ved å bruke kantstein:

  • Lang levetid
  • Perfekt til avgrensing
  • Enkelt vedlikehold
  • Kantstein har god slitestyrke
  • Høy anvendelighet og mange muligheter
  • Forhindrer utglidning
  • Du kan skape vakre kontraster og overganger

Miljø

Betongproduktene du finner i vår nettbutikk er produsert i Norge. Dette gir deg kortreist, lokalprodusert kantstein.

Tips og råd:

Grunnarbeid er viktig! Er du usikker på hvordan du skal legge kantstein i akkurat din hage? Vi hjelper deg på vei.

Har du områder der du skal legge kantstein som ekstra vanskelige som leire eller myr anbefales det å bruke fagfolk med ekspertise.

Er det stor trafikkbelastning der du bor bør du legge på ekstra bakstøp i hjørner, kurver og/eller andre steder som måtte være utsatt for ekstra belasting.

Har du fått kalkutslag i kantsteinen? Da kan du sprøyte på Arita Kalk og rust (link) Påføres med pensel, rull, sprayflaske eller lignende. La det virke i 1-10 minutter. På overflater med mye kalkutslag, skrubb området med en myk børste eller lignende. Bruk gummihansker og vernebriller ved bruk. Tørk/skyll av med vann eller en fuktig klut eller mopp etter rengjøring.

For et godt og stabilt dekke under kantsteinen er pukk/settesand essensielt. Se vårt utvalg her.

Hvordan bruke kantstein?

Det finnes mange muligheter å legge kantstein på.  Du kan bruke rette linjer, de kan bues og de kan tilpasses hvilket som helst uterom. Ønsker du å avslutte et dekke av stein på en estetisk måte, som i tillegg holder ting på plass? Da er kantsteiner den perfekte løsning.

Det er også løsningen for deg som ønsker å dele inn flater på tomten, enten det er bed, platting eller gangsti. Du kan til og med bruke de til å bygge enkle trappeløsninger om du ønsker det.

Bruksområder:

Kantstein er en solid og estetisk løsning enten du ønsker å legge kanter i innkjørselen, plenen, asfalten, grusen eller inn mot en skråning. I kombinasjon med belegningsstein og heller, hindrer kantsteiner utglidning og hjelper deg å holde dekket på plass år etter år. Kantstein kan også benyttes til andre spennende prosjekter i hagen, som:

Benk: Du kan stable kantstein for å skape en hyggelig sitteplass eller sittegruppe. Du kan bygge benker som er vakre og varige.

Blomsterbed: Ved å bruke kantstein blir det lett å skille blomsterbedet fra resten av hagen. Du kan bruke kantsteinene til å lage en fin ramme inn mot hageflekken eller inn mot grus hvis du har det på din tomt. Kantstein kommer i flere typer og farger og kan fint kombineres med det du allerede har i hagen.

Urtehage: Bruk kantstein til å lage små avgrensninger til å plante urter til utemiddagene på verandaen eller i hagen

Trapp: Utnytt nivåforskjellene og skap fremkommelighet i hagen med en trapp i holdbar trapp. Skap hyggelige nivåer i hagen og bind dem sammen med trapper. Det kreves god planlegging, men vil vare mye lengre enn en trapp i tre.

Utegrill: Hvorfor ikke lage din egen utegrill? Med kantstein kan du selv bestemme form og størrelse, og grillen kan brukes året rundt

Vedstativ: Ønsker du et utendørs vedstativ kan du fint bruke kantstein i bunn og for eksempel snekre eller sveise en ramme som kan holde veden på plass. En fin måte å kombinere ulike materialer på.

Fiskedam: Du kan bygge en fin fiskedam i hagen med kantstein. Hvis du har plass i hagen, og har muligheten til å bygge en fiskedam er kantstein absolutt mulig å bruke. Lag en ramme rundt det svømmende sølvet.

Portstolper: Ønsker du en vakker innkjørsel kan du bruke kantstein å lage portstolper. Skal dette gjennomføres må steinene mures eller limes med et frostsikkert flislim.

Blomstervegg: Bruk kantsteinen som bakgrunn for en vakker blomstervegg. Kontrasten mellom stein og blomster er nydelig.

Steinsenteret Granitt og Betongvare AS er Oslo’s største fagbutikk for betongprodukter, stein, skifer, mur og utemiljø. Vi lagerfører flere typer kantstein som kan hentes i vår butikk i Oslo.

Kom gjerne innom oss for å se mer av vårt utvalg av kantstein. Du finner oss sentralt i Oslo (like ved IKEA Furuset). Vi leverer varer i hele Norge og du kan bestille via vår nettbutikk. Du kan gjerne kontakte oss hvis du ønsker mer informasjon, våre ansatte er klare til å hjelpe deg.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.