Støttemur

En støttemur er både praktisk og pen å se på. Den kan brukes til å jevne ut høydeforskjeller, dele inn hagen i forskjellige nivåer, skjerme for innsyn eller til å skape en spennende og lekker kontrast i landskapet. Her kan du lese mer om du ulike typene støttemurene vi har i vårt sortiment.

støttemur

STØTTEMUR I BETONG

Støttemur i betong er dekorative og det er enkelt å bygge selv.

støttemur

sTØTTEMUR I GRANITT

Granitt har en fornuftig pris og et eksklusivt utseende.

STØTTEMUR I SKIFER

Skiferen gir et helt unikt uttrykk, ingen mur blir lik en annen.

Støttemur i granitt: Granitt støttemur kan brukes til alle utemiljøer, alt fra private hager og gårdsplasser til offentlige torg og veiprosjekter. Med støttemur i granitt får du et stort og bredt bruksområde med mange kombinasjonsmuligheter.

Ved å velge støttemur i granitt får du en tidløs, vakker og solid mur med god stabilitet. En støttemur i granitt er enkel å sette opp og drar ikke med seg unødvendige tilleggskostnader. Denne muren krever minimalt med vedlikehold, her kan du bruke høytrykksspyler.

Granittstøttemuren har råhugget front og bakside, med saget topp og bunn slik at monteringen blir enkel. Sidene er saget/hogd slik at du får jevne og fine fuger. Dette gir deg en støttemur som er enkel å montere og resultatet blir tett og flott.

Hvis du ønsker en mur med et klassisk og tidløst utseende, med høy slitestyrke til en fornuftig pris, er støttemur i granitt et godt valg for deg.

Støttemur i betong: Det finnes mange fordeler ved å velge støttemur i betong. De er praktiske, dekorative og det er enkelt å bygge selv. I tillegg til å være hardføre og vedlikeholdsvennlige er betongelementene også laget for norske forhold. Med riktig forarbeid og utførelse får du stødige konstruksjoner som drenerer godt og som holder tidens tann.

Du har stor valgfrihet innen farge, form og flate. Dette åpner for et hav av muligheter og gjør det enklere for deg å bygge det som best passer dine omgivelser.

Støttemur i skifer: Velger du støttemur i skifer får du et vakkert naturprodukt som har ekstremt lang levetid og krever lite vedlikehold. Skiferen gir et helt unikt uttrykk, ingen mur blir lik en annen. Når du skal bygge støttemur i skifer er det viktig at du velger riktig størrelse på steinen og at grunnarbeidet er ordentlig gjennomført. Vi anbefaler å få hjelp av en fagperson.             

Vi leverer ulike typer skifermur med ulike flater, farger og høyder. Slik er vi sikre på at du finner riktig type mur til ditt støttemurprosjekt.

Hva er støttemur?

En støttemur brukes til å holde masser på plass på forskjellige nivåer på de to sidene av støttemuren. En støttemur er en konstruksjon som er utformet for å begrense masser til en skråning, som den naturlig ikke vil holde seg til. En slik type mur er med andre ord ypperlig til å lage større areal på tomten din, ved å støtte opp en hellende skråning og skape en større flate på bakkeplan. En støttemur kan på denne måten ramme inn tomten din.

Fordeler ved å bruke støttemur:

En støttemur gir gode løsninger for å lage nivåer og forskjellige soner i uteområdet ditt.

Mange tomter har et skrående terreng. En mur fungerer veldig godt til å utligne nivåene på tomten din, eller til å forme tomten. En støttemur vil ved skrå tomt gjøre uterommet ditt større.

En støttemur holder massene på plass, slik at du kan få maks utnyttelse av utearealet. Ved å sette opp en støttemur for du mer plass til å bruke på andre områder for eksempel til å bygge terrasse eller legge gressplen.

Tomter med nivåforskjeller gjør at hele arealet i uterommet ikke får nyttiggjøre seg. Støttemur er en praktisk løsning på utnyttelse av arealet, der den kan løfte terrenget og jevne ut underlaget.

Som du kan lese her er det mange fordeler ved å bruke støttemur i uteområdet. Disse murene kan bidra til å gi hagen en mer definert og strukturert utseende. De kan også brukes til å skille ulike områder i hagen, for eksempel et blomsterbed fra en sti eller et sitteområde.

Alt i alt kan støttemurer være et nyttig tillegg i hagen, både med hensyn til utseende og funksjonalitet.

Miljø:

Vi i Granitt og Betongvare AS ønsker å kunne tilby våre kunder en naturlig, miljøvennlig og bærekraftig løsning etter ønske. Kortreist naturstein, som norsk granitt og skifer, er to gode eksempler på dette. Vi har støttemur i både norsk granitt (ink) og skifer (link) Dette er solide, gode løsninger som varer, krever lite vedlikehold og gir et tidløst og eksklusivt uttrykk.

Tips og råd:

En støttemur kan bygges helt opp til flere meter høyde, men man må være oppmerksom på offentlige krav til dokumentasjon på stabilitet til murer over en gitt høyde. Tenker du å bygge en mur som er over 1 meter bør du være oppmerksom på søknadsplikt. Så, sjekk hvilke regler som gjelder i din kommune før du setter i gang.

Planlegg ut ifra underlag, merk opp i forkant og komprimer etter utgraving. Ved krevende grunnforhold som vannholdige masser eller blanding av fjell og leire bør du be om råd fra en fagperson.

Tenker du å bygge støttemur i skråning er det viktig at du legger avretningslaget trinnvis.

Bruksområder:

En støttemur er en utmerket problemløser. Den solide konstruksjonen av en støttemur hjelper deg å holde masser av grus, jord og annet materiale på plass. Den kan brukes til å skjerme for innsyn, jevne ut forskjellige nivåer i høyde og helling og den kan støtte opp eller dele inn hageflekker og bed.

Disse valgmulighetene gjør støttemuren til en effektiv og varig løsning enten du ønsker å bygge til plen, bed, terrasse, hage, gjerde eller i en skråning. His du vil ha en mest mulig flat tomt, gå for en stor mur, eller bygg platåer i terrenget med vakre trapper i stein.

Steinsenteret Granitt og Betongvare AS er Oslo’s største fagbutikk for betongprodukter, stein, skifer, mur og utemiljø. Vi lagerfører flere typer støttemur som kan hentes i vår butikk i Oslo.

Kom gjerne innom oss for å se mer av vårt utvalg. Du finner oss sentralt i Oslo (like ved IKEA Furuset). Vi leverer varer i hele Norge og du kan bestille via vår nettbutikk. Du kan gjerne kontakte oss hvis du ønsker mer informasjon, våre ansatte er klare til å hjelpe deg.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.