Belegningsstein

Belegningsstein er et flott alternativ om du ønsker å gi uteområdet ditt et moderne og tidløst preg, og i tillegg bruke minimalt med tid på vedlikehold. I vår nettbutikk finner du et stort utvalg av belegningsstein, både i betong og granitt. De ulike steintypene har forskjellige egenskaper og utseender, her finner du garantert et valg som passer for deg.

Belegningsstein

Belegningsstein i granitt

Granitt har en fornuftig pris, et eksklusivt utseende og er enkel å montere

Belegningsstein

Belegningsstein i betong

Belegningsstein i betong er et rimelig alternativ på grunn av metoden som brukes i produksjonen.

Oppgrader uterommet ditt med belegningsstein, og få mer kvalitetstid utendørs i egen hage. Klikk på kategoriene for å se pris og mer informasjon.

Belegningsstein i granitt

Granitt har en fornuftig pris, et eksklusivt utseende og er enkel å montere. Dette er et evighetsprodukt med høy slitestyrke og enkelt vedlikehold. Granitt som belegningsstein krever kun spyling for å holde seg fin. Med granitt belegningsstein får du en flott gårdsplass/uteområde til evig tid. Denne belegningssteinen tåler vær, vind, høytrykksspyling og salting.

Belegningsstein i granitt er et naturprodukt som passer perfekt i de fleste utemiljøer og holder seg like vakkert år etter år. Denne typen belegningsstein passer godt til et nordisk klima, da den er frostsikker. Det eneste vedlikeholdet granitthellene krever for å opprettholde sitt utseende er vasking med høytrykkspyler.

Belegningsstein i betong

Dette er et rimelig alternativ på grunn av metoden som brukes i produksjonen. Nå kan du enkelt legge alt fra store uteplasser til pent formede kanter som beskytter blomsterbedene dine mot ugress og holder blomsterjorda på plass.

Materialet i betongbelegningssteinen er slitesterkt og kan brukes i garasjeoppkjørselen med minimalt behov for vedlikehold. Man kan ofte kombinere ulike typer belegningsstein for å få en visuelt interessant effekt.

Med belegningsstein i betong kan man oppnå en stor oppgradering av uteplassen på en relativt rask og smidig måte. Belegningsstein kan beskytte fasaden og gi flate og pene overflater eller avgrensede arealer for beplantning.

Belegningsstein i betong finnes først og fremst i 2 forskjellige overordnede typer, tromlet og utromlet. Tromlet belegningsstein har en karakteristisk ujevn form som er røff i kantene og ru i formen. Utromlet belegningsstein ikke vært igjennom trommelprosessen som gjør at den blir rustikk og får et «gammelt» utseende. Utromlet belegningsstein gir derfor et nytt uttrykk med glatte overflater og fine avrundede kanter og gir i sin helhet et strammere utrykk.

Fordeler ved belegningsstein:

  • Mange valgmuligheter i form, uttrykk og farger.
  • Lenger levetid enn asfalt og mindre vedlikehold enn singel.
  • Effektive løsninger for overflatehåndtering med belegningsstein med drenering
  • Enkel utbedring ved eventuelle skader, utbedring i grunn, eller legging av kabler og rør.
  • Å legge belegningsstein i stedet for asfalt er mer miljøvennlig
  • Passer utmerket i områder hvor du skal kjøre eller parkere bil.
  • Belegningsstein er rask og enkel å legge dersom du har gode grunnforhold

Miljø (gjelder betong):

Betong er nesten et helt naturlig produkt som består av grus, sand, sement og vann. Dette produktet er mer klimavennlig enn asfalt som inneholder olje. Vi selger belegningsstein som er produsert i Norge, noe som gjør at dette blir et kortreist alternativ.

Tips og råd:

Har du fått kalkutslag i belegningssteinen? Da kan du enkelt sprøyte på Arita Kalk og rust (link) Påføres med pensel, rull, sprayflaske eller lignende. La virke i 1-10 minutter. På sterkt tilsmussede overflater, skrubb området med en myk børste eller lignende. Bruk gummihansker og vernebriller. Tørk/skyll med vann eller en fuktig klut eller mopp etter rengjøring.

Får å unngå avskalling i kantene er det viktig å sørge for at det alltid er nok fugesand i fugene. Hvis du ser at det begynner å bli lite er det på tide med etterfylling.

Grunnarbeid er viktig! Er du usikker på hvordan du skal legge belegningssteinen i akkurat din hage? Vi hjelper deg på vei.

Har du områder som ekstra vanskelige som leire eller myr anbefales det å bruke fagfolk med ekspertise.

Ved bruk av høytrykkspyler er det svært viktig å bruke lavt vanntrykk. Ved for hard spyling, kan steinoverflaten bli ru og mer mottagelig for smuss og urenheter.

Et godt tips når du skal legge belegningsstein er å prøve deg fram med forskjellige utforminger, flater og farger før du bestemmer deg. Miks gjerne med andre produkter for å skape kreativitet. Legg steinene i klassiske mønstre eller skap variasjoner i landskapet med sirkler og buer. Når du velger uttrykk er det kun fantasien som setter grenser.

En enkel stein skaper et stramt uttrykk, mens en variant med runde kanter gir et mer herskapelig preg.  Med belegningsstein kan du enkelt lage kanter og mønstre som myker opp uttrykket i hagen eller på terrassen. Materialet kan kanskje virke hardt ved første øyekast, men det er fullt mulig å lage vakre variasjoner i landskapet, som buede trapper og stier.

Bruksområder:

Belegningsstein er veldig anvendelig og kan brukes til mange ulike bruksområder. Denne typen stein passer i både innkjørsler og til inngangsparti. Belegningsstein passer til bruk i trapp og gangstier. Den er også veldig fin å bruke i hagen mot terrassen. Steinen holder på varmen fra solen og gir en varm og lun uteplass om sommerkveldene. En terrasse i belegningsstein er varig og krever lite vedlikehold.

Belegningsstein kan brukes til å lage både rette linjer og firkanter i uterommet ditt, men kan også brukes til å lage buede former, ovaler og sirkler. Her er det fantasien som setter grenser, det er bare å lage en god plan i forkant.

Tilbehør (linkes til produktene):

Plastkantstøtte brukes til å kantsikre et dekke av belegningsstein eller heller, den kan bues og synes ikke. Plastspikre brukes til å feste kantstøtten i underlaget følger med. Perfekt til avgrensning mot plen og asfalt.

Fugesand trenger du når du du skal legge belegningsstein. Vi har fugesand og annet tilbehør i vår nettbutikk.

For et godt og stabilt dekke under belegningsstein er settesand essensielt.

Steinsenteret Granitt og Betongvare AS er Oslo’s største fagbutikk for betongprodukter, stein, skifer, mur og utemiljø. Vi lagerfører flere typer belegningsstein som kan hentes i vår butikk i Oslo.

Kom gjerne innom oss for å se mer av vårt utvalg, du finner oss på Alnabru sentralt i Oslo og vi har et utstillingstelt med varer. Vi leverer varer i hele Norge og du kan bestille via vår nettbutikk. Du kan gjerne kontakte oss hvis du ønsker mer informasjon, våre ansatte er klare til å hjelpe deg.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.